Elke dag is pleegzorgdag : alles voor en over pleeggezinnen - Willemse, Annemie, ....- (Tielt : Lannoo, 2004)
Van de hand van journaliste Annemie Willemse, die vorig jaar veel opzien baarde met het boek Knutseljaren, waarin ze het relaas deed van vier jaar pleegmoederschap In dit nieuwe boek bundelt zij ervaringen, suggesties en opvoedingstips van verschillende pleeggezinnen Een overzicht van alle mogelijke vormen van pleegzorg in Vlaanderen Hoe ontstond pleegzorg in Vlaanderen en waar staat pleegzorg nu? Hoe word je pleeggezin? Een boek dat tot stand komt in nauwe samenwerking met de Federatie Pleegzorg, die in september 2004 haar vijfentwintigste verjaardag viert Pleegzorg. Wie ervoor kiest, heeft nood aan informatie, veel informatie. In deze basisgids vinden aanstaande pleegouders of dichte vrienden en verwanten van pleegouders alle antwoorden op de meest gestelde vragen: hoe word je een pleeggezin? Welke rechten en plichten heb je als pleeggezin? Hoe ga je om met de natuurlijke ouders of de omgeving van de persoon die je opneemt in je gezin? Elke dag is pleegzorgdag is tegelijk ook boeiend voor beleidsmakers, onderwijsmensen en al wie interesse heeft in pleegzorg. Het biedt een helder overzicht van alle mogelijke vormen van pleegzorg in Vlaanderen. Boordevol informatie, cijfers, tips en getuigenissen.
Ism. de Federatie Pleegzorg
Keywords: Pleegzorg