Adoptie : verhalen, ervaringen en adviezen uit de adoptiedriehoek - Anthonisse, Marieke, ....-; Van de Mortel, Margot, ....-; Van den Bergh, Liliane, ....- ([Amsterdam] : Sirene, 2010)
In dit boek zijn interviews samengebracht vanuit de adoptiedriehoek. Dat is het symbool voor de onlosmakelijke verbondenheid van de drie partijen die met adoptie te maken hebben, namelijk de geadopteerden zelf, de biologische ouders en de adoptieouders. De samenstellers zijn adoptiemoeder en aankomend adoptiemoeder. Ze hebben een verscheidenheid aan mensen geïnterviewd: deskundigen, afstandsmoeders, jonge en oudere geadopteerden, adoptieouders die al kinderen hebben, met of zonder 'special need' en stellen die nog in afwachting zijn van een adoptiekindje. Zo ontstaat een breed beeld van adoptie waaruit duidelijk blijkt dat elke ervaring in die driehoek telt en iets te zeggen heeft. Het is een primeur dat alle partijen in een boek aan het woord komen. Daardoor is het waardevol en aanbevelenswaardig voor mensen die met adoptie te maken hebben. Met een voorwoord van Lucile van Tuyll, 'senior adoption consultant' en cartoons van Patrick Matheeuwsen, aankomend adoptieouder. Achterin een verwijzing naar websites over adoptie en een bronnenlijst. © NBD Biblion
Interviews met mensen die als kind, adoptie- en biologische ouder bij adoptie betrokken zijn of waren.
Keywords: Adoptie