Dagboek van een tienermoeder - Planckaert, Stephanie, ....- (Antwerpen : Standaard Uitgeverij, 2006)
Stephanie was amper zestien toen ze zwanger werd van haar vriend Christopher (18). Het jonge paar en ook hun naaste omgeving reageerden positief op het onverwachte nieuws. Maar in de media en elders waren de reacties eerder negatief. Door alle kritiek die ze als zwangere tiener te verduren kreeg, moest Stephanie uiteindelijk zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen met ernstige buikpijn. Als remedie probeerde ze alle zorgen van zich af te schrijven in een dagboek. Op 9 juli 2005 werd haar dochtertje lluna geboren, vijf weken vroeger dan gepland. De vroeggeboorte veroorzaakte allerlei medische complicaties, waardoor lluna wekenlang in het ziekenhuis voor haar leven vocht. Ondertussen zijn de gezondheidsproblemen achter de rug en is lluna bij de Planckaerts ‘ons zonneke', zoals opa Eddy haar altijd apetrots en dolgelukkig noemt. En iedereen heeft op het scherm kunnen zien met welke toewijding Stephanie voor haar baby zorgt. Stephanie Planckaert (17) is de bekende dochter uit De Planckaerts, de realitysoap rond Eddy Planckaert en zijn gezin. Schrijven is de passie van Stephanie, die daarmee in de sporen van haar vader treedt. Zoals Eddy schrijft Stephanie glashelder en openhartig.
Keywords: Tienermoeders