Afgestaan : begrip voor het geadopteerde kind - Verrier, Nancy, ....- (Soesterberg : Aspekt, 2007)
Vaak kijken we met bewondering op naar mensen die een kind adopteren, dat anders wellicht het levenslicht niet zou zien of in ellendige omstandigheden zou moeten leven. Waar we meestal niet bij stilstaan zijn de moeilijkheden die adoptie met zich meebrengt. Net als elk mensenleven is het leven van een adoptiekind immers uniek. Maar meer nog dan dat van een eigen kind, zit het bijzonder complex in mekaar. Kinderen weten immers veel meer dan wij vermoeden en de negen maanden in de buik van de moeder laten onuitwisbare herinneringen achter.
Beschrijving van de psychologische gevolgen van een adoptie voor de geadopteerde en de wijze waarop adoptie-ouders daarmee kunnen omgaan.
Keywords: Adoptiekinderen