Couscous en kniekousen - Delfos, Martine (Martine France), 1947-; Geeraerts, Isabelle, ....- ([s.l.] : Niño, 2009)
Deze therapeutische prentvertelling in oblong is bedoeld voor kinderen met een ouder die verstandelijk beperkt is. De kleine Diana houdt van haar moeder, maar zij kan niet voor Diana zorgen. Want ze kan niet klokkijken of lezen of (af)rekenen. Daarom woont Diana in een pleeggezin en heeft daar een moeder van wie ze ook veel houdt. Kleurrijke lay-out met een mix van grote kleurenillustraties en korte teksten in een groot lettertype. Sommige belangrijke woorden of delen uit een zin springen eruit door de grootte en soms een andere kleur. Bijzondere, wat droevig ogende maar niet té, illustraties in collagetechniek. De figuren hebben opvallend grote hoofden. Het verhaal wordt verteld vanuit Diana. Duidelijk wordt dat het best ingewikkeld is om van twee mama's te houden. En om van een mama te houden die sommige dingen niet kan, maar andere dingen zoals couscous koken juist weer wel. Aan het eind van het boek duikt er een meneer op bij de school. Diana is een beetje bang voor deze man, die haar vader blijkt te zijn. Die zijweg maakt dat je na het verhaal veel vragen hebt. Verder een prentenboek dat daadwerkelijk iets toevoegt en van waarde kan zijn voor kinderen die het betreft of de mensen in hun omgeving. De auteur is naast bekend psycholoog ook schrijver. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar. © NBD Biblion
4-6
Diana woont in een pleeggezin omdat haar moeder niet voor haar kan zorgen. Haar moeder heeft een verstandelijke beperking. Prentvertelling in oblong met grote collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Keywords: Jezelf zijn