Vitaal en kwetsbaar grijs : kwetsbare ouderen in een vitale buurt - Belderok, Joop J., ....- (Amsterdam : SWP, 2007)
In de ouderenzorg zijn grote veranderingen gaande. Een van de onderwerpen die spelen, is de vraag of verzorgings- en verpleeghuizen nog een toekomst hebben. Het eerste deel van deze publicatie beschrijft aan de hand van drie theoretische kaders (Foucault, Habermas en de Engelse socioloog Anthony Giddens) wat de nadelen zijn van wonen in verzorgings- of verpleeghuis. In het tweede deel beschrijft de auteur onder welke mogelijke voorwaarden (kwetsbare) ouderen kunnen blijven wonen in buurt en wijk en dus geen gebruik hoeven te maken van verzorgings- en verpleeghuizen. Tot slot beschrijft de auteur een aantal praktische lessen voor vitaal leven door ouderen in een vitale buurt. Het boek sluit af met een literatuurlijst. Een publicatie die mogelijkheden en inzichten schetst voor een toekomstige ouderenzorg. © NBD Biblion
Studie over de nadelen van het wonen door ouderen in verzorgings- of verpleeghuizen, met voorstellen voor een toekomstgerichte ouderenzorg.
Keywords: Ouderen