Levenskunst van ouderen : praktische filosofie met een persoonlijk accent - Hoekendijk, Liebje, ....- (Amsterdam : SWP, 2007)
In dit voor helpers en ouderen geschikte boek worden veel aspecten behandeld. De schrijfster geeft aan, hoe oud zijn een feest kan zijn en hoe problematisch daarentegen de positie van ouderen in onze cultuur is. In de inhoudsopgave (die men ook geheel op internet kan vinden) worden zowel depressie als werk vermeld en gaat de schrijver in op de zin van het leven en het geloof. Zelf uit een (zendings)predikantenfamilie afkomstig, staat ze zowel kritisch tegen sommige gevolgen van geloof als open voor andere godsdiensten. Apart behandeld wordt 'de vijfde levensfase': de onomkeerbare afhankelijkheid en de dood. Een literatuuropgave en register ontbreken. Daarentegen vindt men een uitgebreide verzameling van 311 (!) soms citerende, soms praktische raad biedende noten. Mede door radio en tv geniet de schrijfster veel bekendheid. Naar dit boek zal daarom veel vraag bestaan. © NBD Biblion
Keywords: Ouderen