Rare snuiters - Dewitte, jan, ....-; Vlerick, Freya, ....- (Gent : Poëziecentrum, 2016)
Aap als familie van de mens, Freya de fret is opgezet, het varken belandt uiteindelijk op je bord en de baby-yak heet Kortyakje. Dierenprentenboek waarin over 26 beesten in alfabetische volgorde gedicht wordt. Deze gedichten hebben een speels karakter en zijn niet diepgravend, dwangrijm leidt tot gezochte woordkeuze. Tot zover niets bijzonders, ware het niet dat dit groot formaat boek onder meer geschikt is voor slechtzienden en blinden. De gedichten zijn niet in braille, maar de met reliëf omlijnde illustraties en de schaduwen van de beesten zijn voelbaar. De soortnaam van de dieren is wel in blindenschrift en soms een zinnetje over wat er op de illustratie te zien is of iets uit het gedicht. De illustraties zijn bijzonder inventief, met meerdere materialen vervaardigd en voorzien van een menselijk oog. Origineel en bruikbaar, omdat deze boeken nauwelijks op de markt zijn. Bijgevoegd een bijna twee uur durende cd voor mp3 en daisyspeler waarop de gedichten (Vlaams) worden voorgelezen, dierengeluiden nagebootst en de pagina's minutieus beschreven. Boeiende, verfrissende en verzorgde uitgave om de (dieren)wereld eens met andere 'ogen' te bekijken. Achter in het boek is het braille-alfabet afgedrukt. Vanaf ca. 6 jaar. © NBD Biblion
Boek met brailleschrift - Prentenboek met gedichten over dieren, voor elke letter van het alfabet een dier. Met dichtregels en dierennamen in braille. Met grote kleurrijke illustraties met relie͏̈f. Vanaf ca. 6 tot 8 jaar.
Keywords: Blind; Slechtziend; Dyslexie; Voelboeken