Het boek van jou en mij : verhalen en werken uit Matisse, atelier voor outsiderkunstenaars. (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2003)
Outsiderkunst: kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Dit boek gaat hierover en is speciaal gericht op Kunstatelier Matisse te Wijchen. Alle kunstenaars van atelier Matisse komen aan bod. Ze praten over hun werk en hun leven. Er zijn prachtige illustraties van ieders kunstwerken. Het boek is mooi vormgegeven. De verhalen worden afgewisseld door verhalen over het leven van mensen met een verstandelijke handicap. Deze worden voorgelezen op de bijgeleverde cd-rom, voor mensen die liever luisteren dan lezen. Een geweldig boek voor een brede doelgroep: eenieder die een kijkje wil nemen in de wereld van de outsiderkunst, al dan niet om inspiratie op te doen: andere kunstenaars, mensen die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, ouders, familie en natuurlijk de mensen met de handicap zelf. Een echte aanrader! © NBD Biblion
Portretten in woord en beeld van beeldend kunstenaars met een verstandelijke handicap.
Keywords: Art brut; Kunst ; mentaal gehandicapten