Blind vertrouwen - Crombag, Esther, ....-; Knippenberg, Erik, ....- (Maastricht : Gianni, 2011)
Op haar elfde wordt de Zuid-Limburgse Esther plotseling blind. In zeventien ongenummerde hoofdstukken (met titels als 'Madonna', 'Twee werelden' en 'Het volle leven?') schrijft ze haar indringende verhaal in chronologische volgorde: van kind tot jonge, succesvolle vrouw. Het boek bevat enkele zwart-witfoto's van onder meer familieaangelegenheden, een tandemwedstrijd en een presentatie. Het voorwoord is geschreven door Gerd Leers, voormalig burgemeester van Maastricht, met wie Esther een voordracht hield, ook genaamd 'Blind vertrouwen'. Hieruit zijn ook enkele gedeelten opgenomen in het boek. De tekst had behoorlijk ingekort kunnen worden zonder aan kracht te verliezen. Vrij volle bladspiegel en vrij kleine druk. www.esthercrombag.nl. © NBD Biblion
Autobiografie van een jonge vrouw die op haar elfde blind werd en vertelt hoe ze daarmee omgaat.
Keywords: Blindheid