De eigen ander : moeders, deskundigen en gehandicapte kinderen : filosofie van een ervaring - Isarin, Jet, 1958- (Budel : Damon, 2001)
Een op eigen ervaring en egodocumenten gebaseerd onderzoek naar de existentiële en filosofische perspectieven die ten grondslag liggen aan de relatie tussen moeder en gehandicapt kind en tussen moeders (ouders) en deskundigen, waarbij het 'wat' van de handicap geplaatst wordt in het kader van het 'wie' van moeder en kind, zodat wordt benadrukt dat het kind meer is dan de handicap en alle betrokkenen vanuit dit perspectief een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het bestaan. Deze uitgave is het proefschrift (VU Amsterdam) van een docente filosofie met een ernstig verstandelijk gehandicapte zoon. Helaas beperken het wetenschappelijke en filosofische karakter en de diepgang de toegankelijkheid van het boek voor ouders, waardoor het voornamelijk relevant is voor wetenschapsbeoefenaars en trendsetters in de gehandicaptenzorg. Deze bijdrage aan het debat is uniek en indrukwekkend. Bevat literatuurlijst. © NBD Biblion
Academisch proefschrift - Onderzoek naar de existentie͏̈le en filosofische perspectieven die ten grondslag liggen aan de relatie tussen de moeder en een gehandicapt kind en tussen moeders (ouders) en deskundigen.
Keywords: Gehandicapte kinderen ; opvoeding