Papa, wat is een handicap? - Mertens, Pierre, ....-; Gonnissen, Willo, ....- (Antwerpen : Uitgeverij Vrijdag, 2009)
'Papa, wat is een handicap?' biedt in de vorm van een vraaggesprek tussen een zoon van elf jaar en zijn vader een aantal antwoorden op vragen die kinderen zich stellen rond handicaps. De focus ligt op fysieke handicaps, maar ook mentale en sociale handicaps komen vluchtig aan bod. Topics zijn onder meer onderwijs voor personen met een handicap, de integratie in de maatschappij en de seksualiteitsbeleving. De auteur is voorzitter van IF, de wereldorganisatie voor Spina Bifida, de handicap van zijn dochtertje. Hij schreef dit boekje na het lezen van Tahar Ben Jellouns 'Papa, wat is een vreemdeling?' (2000). Uit eigen ervaring merkte de auteur immers dat allochtonen vaak met gelijkaardige vooroordelen te kampen krijgen als personen met een handicap. Het boek is vooral een bevlogen en persoonlijk pleidooi voor gelijke kansen en is daardoor vaak weinig objectief (bijvoorbeeld wanneer het gaat over abortus voor wie een gehandicapt kind verwacht). De uitgave kwam tot stand met de steun van de Europese Commissie, directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Gelijke Kansen. Geïllustreerd met een aantal zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 12 jaar. © NBD Biblion
Een elfjarige jongen hoort van zijn vader dat mensen met een lichamelijke handicap net als iedereen recht hebben op gelijke kansen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 12 jaar.
Keywords: Gehandicapten