Diagnostiek en behandeling : van mensen met een visuele en verstandelijke beperking - Gunther, Frans, ....- (Brussel : Luisterpunt, 2004)
Frans Gunther is meer dan dertig jaar werkzaam als orthopedagoog bij een instelling met visueel en verstandelijk gehandicapte cliënten. Aan de hand van bekende theorieën, gecombineerd met zijn eigen praktijkervaring, gaat hij in dit boek in op de ontwikkeling van mensen met een visuele en verstandelijke beperking, en de obstakels die daarin voor kunnen komen. Doordat in het boek veel voorbeelden worden aangehaald, is voor de lezer de theorie gemakkelijker te koppelen aan de praktijk. De schrijver koppelt veel van stellingen aan onderzoeken, zodat zij alle goed onderbouwd zijn. Het boek is overzichtelijk opgebouwd, zodat specifieke informatie gemakkelijk terug te vinden is. Een zeer herkenbaar, compleet en onmisbaar boek voor ouders, familieleden en verzorgers van mensen met een visuele en verstandelijke beperking. © NBD Biblion
Aan de hand van bekende theorieén, gecombineerd met de eigen praktijkervaring, wordt ingegaan op de ontwikkeling van mensen met een visuele en verstandelijke beperking, en de obstakels die daarin voor kunnen komen.
Keywords: Gehandicapten