Inclusie, zeggenschap, support : op weg naar een samenleving waarin iedereen welkom is - Schuurman, Martin, ....-; Van der Zwan, Anna, ....- (Antwerpen : Garant, 2009)
Bij mensen die niet beantwoorden aan een bepaalde standaard worden de hindernissen die ze ervaren vaak beschouwd als eigen aan hun probleem of handicap. De persoon wordt zijn afwijking. Tegenover die visie kan je inbrengen dat het probleem in de eerste plaats sociaal-cultureel is: de samenleving werpt barrières op waardoor mensen met een probleem niet meer mee kunnen doen. Vanuit die manier van kijken zijn er strategieën nodig om die barrières weg te nemen en mensen een volwaardig burgerschap te geven.
Pleidooi voor integratie van verstandelijk gehandicapten in de samenleving.
Keywords: Handicaps