Voordat het licht uit mag - Geysen, C., ....-; Geysen, D., ....- ([s.l.] : Van Ierland, 2009)
Een autobiografisch boek, waarin de hoofdpersoon beschrijft hoe ze langzaam maar zeker blind wordt. Ze is slechtziend geboren en weet al jong dat ze een ziekte heeft waardoor ze op den duur bijna niets meer zal kunnen zien. Aan de orde komen haar jeugdjaren op de slechtziendenschool, het moeizaam leren kennen van routes in haar nieuwe woonplaats Rotterdam, de band met haar geleidehond en het moeilijke afscheid wanneer deze trouwe viervoeter overlijdt. De emoties die het verliezen van zicht met zich meebrengt, zijn door het hele boek verweven. Het boek geeft een realistisch beeld van naderende blindheid. De thriller- en detectiveauteur Jacob Vis heeft het schrijfproces begeleid. Het boek heeft een proloog, vijftien hoofdstukken zonder titels en een epiloog. Vrij kleine druk. © NBD Biblion
Een jonge, slechtziende vrouw beschrijft hoe ze langzaam blind wordt.
Keywords: Blindheid