Oei, er klopt iets niet ... : als je kind een beperking heeft - Okma, Krista, ....- (Houten : LannooCampus, 2013)
Fantastische aanvulling op de klassieke opvoedboeken Als ouder van een kind met een beperking weet je vroeg of laat: er klopt iets niet... Soms al tijdens de zwangerschap of vlak na de bevalling, soms wanneer blijkt dat de ontwikkeling van je kind achterblijft. Als ouder wordt je dan voor uitdagingen gesteld waar de klassieke opvoedboeken niet over adviseren. Oei, er klopt iets niet... doet dit wél. De nuttige tips en ervaringsverhalen van andere ouders bieden je handvatten om (weer) plezier te beleven aan het opvoeden! Vanaf het moment waarop je weet dat er iets niet klopt, doorloop je als ouder een aantal fases, bijvoorbeeld het niemandsland waarin je nog niet precies weet wat er aan de hand is, het zoeken en hopelijk vinden van de diagnose, de eerste keer dat je kind naar de speciale opvang gaat. Daarnaast loop je ook tegen allerlei uitdagingen aan. Hoe leer je bijvoorbeeld omgaan met het netwerk van hulpverleners om je kind heen? En hoe zorg je ervoor dat broertjes en zusjes genoeg aandacht blijven krijgen? De herkenbare ervaringsverhalen en praktische tips en adviezen in Oei, er klopt iets niet... helpen je om te gaan met al deze fases en uitdagingen, zodat je uiteindelijk (weer) kunt genieten van het ouderschap.
Keywords: Handicaps