De dag dat ik hoorde dat... : acht aangrijpende verhalen van ouders - Hubers-Kromhof, Henriëtte, ....- ([s.l.] : Pica, 2008)
Acht verhalen, opgetekend door Henriëtte Hubers, van Nederlandse en Vlaamse ouders van kinderen met een autismespectrumstoornis, lichamelijke handicaps, Downsyndroom, CFC-syndroom of niet nader gediagnosticeerde problematiek. De openhartige verhalen zijn aangrijpend en ontroerend en geven inzicht in de worsteling met de acceptatie wanneer een kind 'anders' geboren wordt. Daarnaast laten zij krachtige en liefdevolle ouders zien, die het vaak niet gemakkelijk hebben bij hun rondgang in het medisch circuit en hun zoektocht in de hulpverlening. In enkele gevallen hebben de ouders zelf een school of centrum voor opvang en therapeutische begeleiding opgericht. In het boek gaat het over kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, van verschillende sociale achtergronden en verschillende gezinssamenstellingen. Per diagnose zijn veel informatie, tips, adviezen en nuttige adressen opgenomen. De heldere schrijfstijl leest prettig. Bevat foto's in keur en zwart-wit. Van Henriëtte Hubers verscheen eerder het boek 'Hoera, mijn kind is anders!' (2007)* waarin zij vertelt over haar zoontje dat 'anders' is. © NBD Biblion
Ervaringsverhalen van ouders van kinderen met een handicap of ernstige aandoening.
Keywords: Gehandicapte kinderen