Sport en begeleiding van mensen met een verstandelijke handicap - Wiesenhaan, Pieter, ....- (Soest : Nelissen, 2008)
Uitgangspunten van de auteur zijn het plezier en de beleving van mensen met een verstandelijke handicap die sport beoefenen. Sportbeoefening kan de deelnemers zeer concrete en betekenisvolle mogelijkheden bieden met anderen te (leren) omgaan. Ook heeft het een gunstige invloed op de fysieke mogelijkheden, waardoor de mobiliteit kan toenemen. De auteur besteedt vooral aandacht aan mensen met een matige verstandelijke handicap. Aan de hand van zes belevingsfasen behandelt hij de mogelijkheden en onmogelijkheden van de deelnemers. Het boek is bestemd voor iedereen die direct betrokken is bij de sportbeoefening van mensen met een verstandelijke handicap. Dit kunnen vrijwilligers, (aanstaande) sport- en schoolleerkrachten zijn, maar ook familieleden en andere dagelijkse begeleiders.
Keywords: Gehandicaptensport