De kracht van mijn onmacht : grijp de kansen die het leven je biedt - Van der Stel, Joy, ....- (Amsterdam : Archipel, 2008)
Het leven als eerste 'zakenvrouw van het jaar met een lichamelijke beperking' ging niet over rozen. De auteur van dit egodocument werd geboren met een behoorlijke spasticiteit, maar wist zich dankzij de inzet van haar ouders en haar eigen wilskracht een eigen, zelfstandig leven als managementcoach in de 'grote wereld' op te bouwen. Tal van operaties en oponthouden in revalidatie- en gehandicapteninstellingen wakkerden bij Joy van der Stel de vechtlust en het doorzettingsvermogen aan - niet altijd tot vreugde van haar directe omgeving. Ook op het persoonlijk vlak weet zij zich, terwijl haar familie uit elkaar drijft, vechtend tegen onwil, onbegrip en een bureaucratische woestijn, vaak weinig diplomatiek en veeleisend de weg naar een zelfstandig leven als echtgenote en moeder te scheppen. Als geheel is dit boek een enthousiast en meeslepend geschreven levensverhaal over een jonge vrouw met een enorme vechtersmentaliteit die haar 'kleine wereld' blijvend weet te verlaten. Zo nu en dan is het voor de lezer door vaagheid van stijl en inhoud wat moeilijk om de rode lijn te blijven volgen. Geschikt voor een zeer breed publiek. © NBD Biblion
Keywords: Gehandicapten