De gazellen : Marokkaanse vrouwen vertellen - Strobbe, Karin, ....- (Antwerpen : The House of Books, 2005)
Veertig jaar geleden zijn de eerste Marokkaanse migranten in België aangekomen. Maar dat betekent niet dat het samenleven van Belgen en Marokkanen rimpelloos verloopt. Vier decennia later liggen er op het pad van de tweede en derde generatie nog heel wat voetangels en klemmen. Radiojournaliste Karin Strobbe besloot een boek te schrijven over Marokkaanse vrouwen uit ingeweken gezinnen. Al gauw kwam ze tot de ontdekking dat elke vrouw een eigen verhaal heeft. Elk individu voelt en beleeft haar eigen waarheid, en die kan nogal eens verschillen.
Persoonlijke ervaringen van vrouwen van Marokkaanse komaf in België - Islam en vrouwen
Keywords: Marokkaanse migrantenvrouwen ; België