Als je me helpt kan ik het alleen : gids voor de eerste zeven levensjaren - Leurs, Pia, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2011)
Goede zorgen in de vroege kindertijd zijn van levensbelang. Dan wordt de basis gelegd voor de latere gezondheid, het emotionele evenwicht en de verstandelijke mogelijkheden. Een kind dat zich geborgen voelt en de kans krijgt met plezier de wereld te ontdekken, ontwikkelt vertrouwen, creativiteit en moed. Eten, spelen, slapen, genezen, samen uit en weer thuis: in elke situatie heb je als opvoeder een belangrijke taak. Dit veelzijdige boek geeft duidelijke en degelijke informatie over al deze onderwerpen. Het beschrijft wat je van bij de geboorte kan doen om je baby, peuter en kleuter te geven wat ze nodig hebben voor hun ontwikkeling. Het helpt ouders keuzes te maken en geeft antwoorden op kleine en grotere vragen. Ook wat er verandert als je moeder en vader wordt, komt aan bod. Een vooruitblik naar de tienertijd toont aan hoe de eerste levensjaren de latere levensloop beïnvloeden. Jonge kinderen vragen van hun opvoeders dat ze leren kiezen voor een evenwicht waarin gevoeligheid en kracht samengaan. Dit boek bespreekt wat dat betekent in de dagelijkse praktijk. 'De vrolijkheid waarmee kleine kinderen ieder fijn moment beleven en de moed waarmee ze nieuwe ervaringen tegemoettreden en tegenslagen verdragen, inspireren de auteur van dit boek telkens opnieuw. Zij helpt ouders die sterke levenszin in zichzelf en bij hun kind te herkennen, te behoeden en kansen te geven.' http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/als-je-me-helpt-kan-ik-het-alleen
Keywords: Opvoeding