Psychologie in 30 seconden : 50 mijlpalen uit de geschiedenis van de psychologie - Jarrett, Christian, ....- (Tielt : Lannoo, 2011)
Van de hond van Pavlov tot de droomduiding van Freud De honden van Pavlov, de psychoanalyse van Freud, het placebo-effect en het gevangenisexperiment van professor Zimbardo... We hebben er allemaal al eens van gehoord, maar weet je er genoeg over om ermee uit te pakken tijdens een etentje of op een feestje? Psychologie in 30 seconden legt de vijftig belangrijkste psychologische theorieën uit in minder dan een halve minuut. Het boek geeft niet alleen meer uitleg over de wereldberoemdste psychologen en hun theorieën, maar staat ook stil bij de werking van onze hersenen en gedachten. Ideaal om je innerlijke demonen getemd te krijgen.
Bijdragen Vaughan Bell, Moheb Costandi, Dave Munger en anderen
Keywords: Psychologie