Over Jung - Stevens, Anthony, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 1999)
Dit boek houdt het midden tussen een biografie en een overzicht van het werk van de beroemde Zwitserse psycholoog Jung (1875-1961). De auteur, prominent kenner van het werk van Jung en van de analytische psychologie, belicht aan de hand van Jungs persoonlijke en vakmatige ontwikkelingsgang diens inzichten over de levenscyclus van de mens, in drie afdelingen: 1. De psychologie van Jung, 2. Van de geboorte tot de volwassenheid en 3. Vanaf de Midlife periode tot de dood. Behalve inzicht in Jungiaanse begrippen als levenscyclus, collectief onbewuste en droomsymboliek geeft de auteur ook een tijdsbeeld en schetst hij de invloed van tijdgenoten op het werk van Jung. Deze origineel opgezette monografie zal vooral al enigszins ingevoerde lezers aanspreken. Besloten wordt met een overzicht van aanbevolen literatuur over Jung (met vertalingen) en een bibliografie. Een register ontbreekt helaas. Voor een traditionele biografie van Jung kan men terecht bij Vincent Brome: 'Jung: waarheid en legende' * en Gerhard Wehr: 'C.G. Jung' **. © NBD Biblion
Overzicht van het werk van de Zwitserse psycholoog aan de hand van diens levensloop (1875-1961).
Keywords: Jung, Carl Gustav