Goed kwaad! : waarom sommigen te snel boos worden en anderen te laat (en wat je daaraan kunt doen) - Pont, Steven, ....- (Houten : MOM, 2006)
Goed kwaad! : waarom sommigen te snel boos worden en anderen te laat (en wat je daaraan kunt doen) Woede is een van de centrale thema's van ons bestaan, aldus de auteur. Het is een bewaker van onze identiteit, die in actie komt wanneer onze persoonlijke grenzen met de voeten getreden worden. Problemen ontstaan wanneer mensen te snel boos worden, of niet snel genoeg. Goed kwaad worden helpt je persoonlijk functioneren. Slecht kwaad worden leidt tot problemen in de omgang met anderen. De auteur wil met dit boekje de lezer laten zien hoe woede het menselijk gedrag stuurt. Tevens bespreekt hij hoe mensen kunnen leren om daarop invloed uit te oefenen, en efficiënter met woede kunnen leren omgaan. Na een toelichting van wat hij bedoelt met goed kwaad worden, verduidelijkt de auteur hoe de hersenen een rol spelen bij woede. Daarna gaat hij in op verschillende benaderingen in de psychologie, en op de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het tweede deel van het boek handelt over het hanteren van woede en de communicatie erover. De auteur is erin geslaagd een belangrijk onderwerp op een bevattelijk manier te bespreken voor een breed publiek. Cuyvers, Guido
Keywords: Emoties