Hotel Pardon : wereldverhalen over verzoening - De Cock, Jan, 1964- (Tielt : Lannoo, 2014)
Dit boek vormt (samen met 'Hotel Prison')* een fors tweeluik waarin de schrijver vanuit zijn betrokkenheid bij gevangenen en slachtoffers zijn wereldreis beschrijft waarin hij, tien jaar na de reis langs een groot aantal gevangenissen, zijn eveneens wereldwijde contacten met slachtoffers en nabestaanden beschrijft, grotendeels in interviewvorm. Centraal begrip in dit tweede deel is 'verzoening'. Opnieuw worden alle continenten bezocht, beginnend en eindigend in Europa (bij respectievelijk de weduwe van de ontvoerde en vermoorde Gerrit-Jan Heijn en een familielid van één van de slachtoffers van André Breivik). Anders dan in het eerste deel is hier in het hart van het boek een aantal mooie foto's opgenomen. Naast de persoonlijke verhalen passeren per geïnterviewde enkele citaten en feitelijke gegevens de revue, alsmede een zeer gevarieerde opsomming van wat elk van hen als 'als balsem op de wonden' heeft gebruikt en/of ervaren. Het boek wordt afgesloten met een korte bibliografie en een lijst met te bezoeken websites. © NBD Biblion
Verslag van een wereldreis langs slachtoffers van geweld en een aantal nabestaanden.