Emoties : bron van kracht - Verreycken, Martien, ....- (Antwerpen : Standaard, 2007)
Dit boek behandelt emoties in al hun facetten. De auteur start met een vragenlijst waarin de lezer een aantal antwoorden dient te geven over zichzelf. Nadien geeft ze antwoord op onder meer volgende vragen: Waarom reageer ik altijd zo heftig? Hoe komt het dat niet iedereen op dezelfde manier reageert? Hoe ga ik om met anderen? Hoe kun je invloed hebben op de gebeurtenissen in je leven? Wat wordt er bedoeld met emotionele chantage? Hoe ga je het beste om met crisissituaties? De auteur geeft telkens duidelijke en voor iedereen verstaanbare antwoorden. Verder kan de lezer zichzelf testen aan de hand van een aantal vragenlijsten. Om te weten hoe hij op de diverse tests scoort, staat er achteraan het boek een lijst met testresultaten. Daarnaast vind je een lijst van de namen van de auteurs van de citaten die in het boek frequent voorkwamen. Een degelijke literatuurlijst ontbreekt uiteraard ook niet. Een aanrader. [Karl Baert]
Praktische zelfhulpgids voor het hanteren van de eigen en andermans emoties.
Keywords: Emoties