Je leven is van jou : goed omgaan met jezelf, je relaties en je werk - Van der Geld, Anton M. C. (Antonius Maria Cornelis), 1945- (Leuven : Davidsfonds, 2009)
Het huis van je leven, je relaties en je werk bouw je zelf. Daar wonen succes en mislukking, geluk en ongeluk samen onder één dak. Daar goed mee omgaan in je dagelijkse leven is de ‘praktische levenskunst', die in dit boek helder wordt uiteengezet. Hoe kun je jezelf beter leren kennen? Het beste voor je leven uitzoeken? Bewust genieten van elke levensfase en gelukkig zijn? Succesvol werk combineren met een bevredigend privéleven? Hoe met minder maskers en meer vanuit intuïtie leven? Hoe seks, intimiteit en liefde in balans brengen? Hoe omgaan met een partner die tegenvalt? Luisteren naar de stem van je lichaam maar ook van je geest? In tien stappen leer je hoe je ‘de psychologie van de levenskunst' gemakkelijk onder de knie krijgt om een succesvol en gelukkig leven te leiden. Speciaal voor dit boek voerde Anton Van der Geld gesprekken met tien bekende Vlamingen en Nederlanders over hoe zij leven en zichzelf zien. Professor ANTON VAN DER GELD, psycholoog en hoogleraar, analyseert wat er achter de moderne man en vrouw schuilgaat. Hij is een veelgevraagd spreker en is als raadgever veelzijdig werkzaam in de Benelux. Hij is bekend als auteur van het boek Balans in ons leven en van de columns Levenskunst. Anton van der Geld is koninklijk onderscheiden in België, Nederland en Luxemburg. (onderstaande namen met functie en foto in de volgorde) Premier Jan-Pieter Balkenende, minister Maria van den Hoeven, prof. mr. Pieter van Vollenhoven, FNV-voorzitter Agnes Jongerius, gewezen premier Guy Verhofstadt, VRT-nieuwslezer Martine Tanghe (in aanvraag), zanger en acteur Bart Peeters (in aanvraag),, schilderes Ans Marcus, ontwerper Jan des Bouvrie, TV-presentatrice Phara de Aguirre (in aanvraag).
Keywords: Zelfontplooiing