Het succes van online coaching : waarom het zo goed werkt - Windrich, Mirjam, ....- (Utrecht : Het Spectrum, 2008)
Steeds meer mensen kiezen voor hulpverlening via internet. Een vorm daarvan is coaching via e-mail. Deze methode blijkt inmiddels zeer succesvol. Wat zorgt ervoor, anders dan bij persoonlijk contact, dat er vaak zo snel en aantoonbaar een positief effect optreedt? Achter de computer is de concentratie op de materie hoog en de kans op afleiding klein. De cliënt leest, observeert en onderzoekt zijn eigen gedachten en gevoelens mindful: in alle rust, op de momenten dat het hem of haar uitkomt. Dat sterkt het bewustzijn, geeft kracht en zelfvertrouwen. In Het succes van online coaching laat Mirjam Windrich vanuit verschillende perspectieven de voordelen van online coaching zien: voor de cliënt, de werkgever en de coach. Aan de hand van talloze voorbeelden en ontwikkelingen op het gebied van mentale training en psychotherapie legt zij uit waarom online coaching zo goed werkt. Mirjam Windrich (1965) heeft een praktijk voor coaching en therapie. Zij is pionier op het gebied van online coaching. Eerder publiceerde zij het boek Een nieuwe start.
Keywords: Online hulpverlening