Vennootschapsboekhouden : handboek voor onderwijs en praktijk - Vertonghen, Robert, ....-; Lefebvre, Chris, ....-; Bruynseels, Liesbeth, ....- (Leuven : Acco, 2015)
In dit handboek over vennootschapsboekhouden geven de auteurs eerst een overzicht van de wetten en koninklijke besluiten die van toepassing zijn op deze materie. In het eerste hoofdstuk komen de Belgische wettelijke verplichtingen met betrekking tot de boekhouding van ondernemingen aan bod. Vervolgens besteedt het boek aandacht aan het algemene rekeningenstelsel. Hoofdstuk drie ten slotte is gewijd aan de jaarrekening van de ondernemingen. Na het algemeen overzicht gaan de auteurs dieper in op de studie van de handelsvennootschappen. Voor elke vennootschap geven zij de nodige boekhouding betreffende de oprichting, de werking en de vereffening ervan. In een apart hoofdstuk gaan ze in op de juridische en boekhoudkundige aspecten van enerzijds fusie en splitsing van vennootschappen en anderzijds inbreng van een algemeenheid of van een bedrijfstak. Vennootschapsboekhouden eindigt met een hoofdstuk over geconsolideerde jaarrekeningen.
Voorheen uitgegeven onder de titel Vennootschapsboekhouden: handboek ten behoeve van onderwijs en praktijk