Angst werkt niet : leer om te gaan met faalangst, conflicten en werkstress - De Ridder, Ida, ....-; Nieuwe Weme, Anneke, ....- (Huizen : Pica, 2009)
In de eerste hoofdstukken van dit zelfhulpboek wordt uitgelegd wat angst en werkangst is. Via een vragenlijst kan de lezer vervolgens zelf bepalen of en zo ja welke werkgerelateerde angsten iemand kan hebben. Afhankelijk van de score wordt verwezen naar de hoofdstukken over faalangst, perfectionisme, subassertiviteit, verlegenheid, angst voor de baas, conflicthantering, piekeren en paniek. Er wordt beschreven hoe het probleem kan ontstaan en wat men er aan kan doen. In het laatste hoofdstuk staat wat men kan doen om terugval te voorkomen. Elk hoofdstuk is door de auteurs, psychotherapeuten, voorzien van werkbladen (die ingevuld dienen te worden). Dat zijn uitgewerkte stappenplannen om voor jezelf een probleem te beschrijven en te analyseren. Ook helpen ze om oplossingen of veranderingen te bedenken en de beste daarvan te kiezen. Een kritische lezer zal soms tegenstrijdigheden aantreffen in het toelichtende verhaal of drukfoutjes vinden, maar dit doet niets af aan het gebruik van de werkbladen. Want, daarmee kan men zelf op een overzichtelijke wijze eenvoudige gedragsveranderingen bewerkstelligen. © NBD Biblion
Zelfhulpgids voor de aanpak van angstgevoelens die in verband staan met werksituaties.
Keywords: Faalangst