Omgaan met agressief gedrag : handleiding voor de beroepspraktijk - Breakwell, Glynis M. (Glynis Marie), ....- (Baarn : Intro, 2000)
Dat geweld en agressie een integraal onderdeel van de hulp- en zorgverlening zijn geworden, is een beangstigende, onacceptable maar onvermijdelijke realiteit. Het is het uitgangspunt van dit boek om de beroepsbeoefenaar erbij te helpen om beter, dat wil zeggen realistischer te leren omgaan met dit fenomeen. Na een zorgvuldige analyse van achtergronden, oorzaken en verschijningsvormen van agressie worden methodische richtlijnen en strategieën ontwikkeld om uiteindelijk als beroepsgroep of instelling een 'veiligheidscultuur' op te bouwen, gebaseerd op een gezamelijk vertrouwen in de afgesproken preventieve veiligheidsmaatregelen. Zorgvuldig beschreven 'oefeningen in zelfinzicht', casestudies en ervaringsverhalen geven handvaten om 'slachtoffergedrag' te vermijden. De literatuurlijst is helaas uitsluitend Engelstalig. De juridische aspecten van geweld ontbreken in dit voor zorg, welzijn en onderwijs belangrijke en actuele boek geheel. © NBD Biblion
Praktische handleiding met oefeningen voor werkers in de zorg, hulpverlening en het onderwijs.
Keywords: Slachtofferhulp