Van doemscenario naar droombaan : doorbreek patronen en maak werk van je carrière - Smit, Birgit, ....- (Houten : LannooCampus, 2014)
Voor mensen die werkloos zijn geworden, geeft dit boek goed inzicht in de psychologische processen die dan spelen. Het laat hun zien met welke emoties ze te maken kunnen krijgen en wat daar de betekenis en achtergrond van zijn. Daartoe worden complexe psychologische processen op eenvoudige wijze herkenbaar uiteengezet. Belemmerende overtuigingen en patronen worden zo omgezet naar helpende gedachten. Daardoor ontstaat er weer ruimte voor initiatief en creativiteit. Die ruimte creëert kansen en mogelijkheden van waaruit gezocht kan worden naar een passende baan. Het boek leidt door het hele proces en ieder hoofdstuk bevat ondersteunende oefeningen. Het is niet gericht op sollicitatietechnieken, maar op persoonlijke groei en ontwikkeling. Bevat enkele invuloefeningen en een literatuurlijst. © NBD Biblion
Werkboek voor werklozen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
Keywords: Zelfontplooiing