de stress van de liefde : omgaan met jaloezie - Gheskiere, Paul, ....- (Roeselare : Globe, 2006)
In de westerse wereld zijn relaties niet evident, ze hebben vele hindernissen te overwinnen. In een wereld die uitgaat van de noodzakelijkheid van liefde in een relatie en zich niet tevreden stelt met een 'zakelijke' relatie, kan men weinig anders verwachten. Jaloezie is een fenomeen dat iedereen wel eens ervaren heeft, en dat weet de auteur van het voorliggende boekje natuurlijk ook. Of we daarom zijn boek ook moeten lezen, is nog maar de vraag. Paul Gheskiere belooft de lezer inzicht in de oorzaken van jaloezie en de middelen om er iets aan te doen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Verhalen dus over mensen als u en ik. Dit boek is een uitgave van dezelfde groep die de tijdschriften 'Knack' en 'Trends' uitgeeft, maar bij het lezen moest ik vooral denken aan de 'Flair'. Het lijkt wel een compilatie van tijdschriftartikeltjes over het onderwerp. Wie weetjes en gedachten over jaloezie tot zich wil nemen -- en geen zogeheten 'damestijdschriften' leest --, kan zijn gading vinden in dit boek, dat vlot leest. [Jan De Wit]
Zelfhulpgids voor het omgaan met jaloezie binnen relaties.