Introvert door het leven : hoe je kunt groeien in een extraverte wereld - Laney, Marti olsen, ....- (Kampen : Ten Have, 2008)
Als mensen ingedeeld zouden worden in introverte en extraverte typen, dan zijn de extraverten veruit in de meerderheid. Het grootste onderscheid tussen deze typen is dat introverte mensen hun energie vooral halen uit hun innerlijke wereld van ideeën, emoties en indrukken en de extraverten halen deze energie uit de buitenwereld. De introverten hebben daardoor het gevoel niet altijd goed begrepen te worden. De schrijver, zelf introvert, beschrijft in dit boek de vele goede kanten van introverte mensen, zoals onder andere verantwoordelijkheidsgevoel, concentratievermogen en zelfstandigheid. De behandeling van theoretische aspecten over introversie wordt afgewisseld met testen, voorbeelden, adviezen en praktische toepassingen. Daardoor is het boek goed herkenbaar en leesbaar voor introverte mensen en voor hen die met introverten omgaan. Het boek besluit met een literatuuropgave van uitsluitend Engelstalige titels. Afgezien van de nieuwe titel is deze herdruk ongewijzigd. © NBD Biblion
Beschrijving van het introverte mensentype en de voordelen die een introvert karakter met zich meebrengt.
Keywords: Typologie ; psychologie