Optimisme : hoe optimisten krijgen wat ze willen en wat pessimisten daarvan kunnen leren - Segerstrom, Suzanne C., ....- (Amsterdam : Nieuwezijds, 2007)
In dit populair-wetenschappelijke boek gaat de auteur, een Amerikaanse onderzoekster op het gebied van de positieve psychologie, in op het verschijnsel optimisme/pessimisme en de betekenis daarvan voor de kwaliteit van het persoonlijke leven. Dit zeer helder geschreven boek laat zien dat optimisten langer leven, gezonder zijn, gelukkiger zijn en gemakkelijker en sneller hun persoonlijke doelstellingen realiseren. Het beschrijft onder meer welke factoren belangrijk zijn om een optimistische levenshouding te ontwikkelen, zoals het hebben van voldoende zelfrespect, het opbouwen en 'benutten' van een goede vriendenkring, het kunnen accepteren van tegenslagen en het durven oppakken van problemen. In dit boek wordt tevens ingegaan op de vraag of en hoe optimisme te ontwikkelen is. Dit boek is geschikt voor iedereen met interesse in het onderwerp. Ook hulpverleners kunnen met dit boek, dat ook theoretische stof over het onderwerp geeft, hun voordeel doen. Bijzondere voorkennis is niet nodig. © NBD Biblion
Uitleg van het belang van een optimistische levenshouding met adviezen om optimisme te ontwikkelen.
Keywords: Zelfontplooiing