Ware liefde : harde feiten over de diepste emotie - Van der Sman, José, ....- (Amsterdam : Balans, 2009)
Hoe vind je de beste liefdespartner? Kan een baby liefde geven? Hoe houden broers en zussen van elkaar? Is trouwe liefde eigenlijk wel mogelijk? Waarin verschilt de liefde van een vader en een moeder? Waarom grenst verliefdheid aan waanzin? Kan liefde ook gevaarlijk zijn? Wetenschapsjournalist José van der Sman gaat op zoek naar de harde feiten achter de diepste menselijke emotie. Ze verkent alle hoeken van de wetenschap van sociologie tot biologie, van psychologie tot antropologie om de waarheid over de liefde te vinden. Ze onderzoekt niet alleen de passie van man en vrouw, maar ook de intense liefde tussen ouders en kinderen, de nauwe band tussen broers en zussen, en nog veel meer liefdeszaken. Haar zoektocht leidt tot verrassende ontdekkingen en inzichten. Van de dalende testosteronspiegel bij aanstaande vaders tot de agressieve neigingen van jonge moeders. Van de gevoeligheid van ongeboren kinderen tot de kwetsbare verhoudingen in een gezin. Van de gevaren van te veel hartstocht tot de belangrijkste voorwaarden voor een goed huwelijk. Ware liefde geeft een unieke kijk op de emotie die, ons leven van het prille begin tot het bittere einde, kan maken en breken.