Sociale psychologie vandaag : een verkenning - Schellaert, Rudy, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2015)
Hoe denken we over onszelf en anderen, en hoe denken we over wat anderen over ons denken? En hoe gedragen we ons daarnaar? De sociale psychologie probeert hierop antwoorden te geven door ons gedrag, denken en voelen te verklaren vanuit onze interacties met mensen, zowel individueel als in groep. Dit boek biedt een overzicht van fascinerende denkstrategieën die we dagelijks gebruiken om ons staande te houden in wisselende sociale omstandigheden. Zowel de klassieke experimenten uit de sociale psychologie als nieuwe inzichten zijn erin opgenomen. We richten ons tot lezers die nauwelijks vertrouwd zijn met sociale psychologie. Dit kunnen studenten zijn, maar ook mensen die een sociaal beroep uitoefenen en zich in de materie willen verdiepen, of toevallige lezers die hun psychologische kennis willen verruimen.