Een zeepaardje in je hoofd : over de rol van de hersenen van de conceptie tot de dood - Joëls, Marianne, ....- (Amsterdam : Bakker, 2009)
De laatste jaren worden we met termen als 'autisme' en 'hyperactiviteit' om de oren geslagen. Niemand weet nog wat het zeggen wil, maar iedereen kent wel iemand die het heeft. In een Een zeepaardje in je hoofd wil neurologe Marianne Joëls daar iets aan veranderen. Joëls richt zich duidelijk op de leek voor wie het menselijke brein een mysterie is. Ze doet weinig tot geen moeite om de anatomie van de hersenen bloot te leggen of te verklaren op welke manier de chemische verbindingen in ons brein mee ons gedrag bepalen. Dat hoeft echter geen struikelblok te vormen; per slot van rekening wil Een zeepaardje in je hoofd op een ontspannende manier iets meer vertellen over hoe onze hersenen werken en hoe gemakkelijk er iets fout kan lopen.
Wetenswaardigheden in de vorm van korte essays over de hersenen, hersenafwijkingen en menselijk gedrag.
Keywords: Hersenen ; neuropsychologie