Het geheim van je brein : waarom je wel je autosleutels kunt verliezen, maar het autorijden nooit verleert! - Aamodt, Sandra, ....-; Wang, Sam, ....- (Utrecht : Kosmos, 2009)
De boekenplank met populair-wetenschappelijke boeken over de hersenen begint te kraken. Dit boek is echter een verfrissing op dit gebied. Het geeft een brede introductie in het functioneren van onze hersenen, een helder overzicht van de huidige stand van de wetenschap en geeft tegelijk aan waar onze kennis (nog) faalt. Recent in de Verenigde Staten verschenen, komt dit boek terecht snel in Nederland op de markt. Het is vlot en humoristisch geschreven, leest gemakkelijk met praktische tips, weetjes en leuke tekeningetjes. Inclusief verklarende woordenlijst en index. Voor verdere literatuur is er een Amerikaanse website (waar overigens niet naar wordt verwezen). Het bestrijkt de hersenen, zintuigen, veranderingen in de hersenen in de loop van het leven, emoties, slaap, drugs, alcoholinvloed enzovoort. © NBD Biblion
Populair-wetenschappelijke voorlichting over het functioneren van onze hersenen.
Keywords: Hersenen