Het raadsel intelligentie : wat kan jouw kind tussen 0 en 8? - Vervaet, Ewald, ....- (Utrecht : Kosmos, 2010)
Een zeer ingewikkeld geschreven boek over een algemeen menselijk onderwerp, waarmee iedereen die met kinderen te maken heeft, dagelijks 'van doen' heeft. Namelijk: hoe ontwikkelt de intelligentie van een menselijk wezen zich vanaf de geboorte? Het boek wordt via de omslag nogal populair aangeboden; verder wordt gesuggereerd dat dit boek voor ouders is bedoeld. Maar dat valt tegen. Zo moeilijk mogelijk wordt uiteengezet, hoe het komt dat baby's al vroeg lijken te lachen; hoe een peuter aan zijn eerste woordjes komt; waarom een kind reageert zoals het reageert. Aanleg en omgeving worden ook uitvoerig besproken, evenals het feit dat een jong kind zelf de wereld moet ontdekken. Allemaal zaken die een beetje ouder bijna automatisch aanvoelt of weet. Dit boek is in een té wetenschappelijk jargon geschreven voor 'gewone' mensen. Af en toe probeert de auteur via 'eenvoudige' voorbeelden te laten zien wat hij bedoelt. Maar dat werkt niet. Misschien iets voor studenten op dit vakgebied. © NBD Biblion
Uitleg over de ontwikkeling van de intelligentie van een kind tot acht jaar en hoe de ouders deze kunnen begeleiden.
Keywords: Ontwikkelingspsychologie ; kinderen