Breinfabels - De Jongh, Reinoud, ....- (Amsterdam : Contact, 2009)
Wanneer je maar vaak genoeg iets hoort, gaat het de betekenis van een feit krijgen terwijl het eigenlijk een mythe is. Dit geldt ook voor vele 'feiten' over de werking van de hersenen. De Jongh is biopsycholoog en wetenschapsjournalist. In dat kader verzorgt hij de vaste, maandelijkse rubriek 'Breinbrekers' in Psychologie Magazine. Deze rubriek bestaat uit een vraag met betrekking tot de hersenen en een onderbouwd antwoord. In 2006 verscheen een selectie daarvan in 'Hersenkronkels'*. Aan de hand van zeven mythes en een twintigtal andere fascinerende vragen geeft hij feiten, uitleg en doet experimenten. Ook deze zijn grotendeels eerder verschenen. Toch is dit een zeer lezenswaardig boek. Niet hoogdravend, maar op een leuke en boeiende wijze worden vragen beantwoord waarop iedereen zonder onderbouwing niet spontaan had kunnen antwoorden en misschien aan mythevorming was gaan meedoen. Dat de onderwerpen als los zand aan elkaar hangen, is geen echt probleem. Met enkele afbeeldingen in zwart-wit en eindnoten. © NBD Biblion
Fabels en feiten over de werking van de hersenen. - Vervolg op: Hersenkronkels
Keywords: Neuropsychologie