Bevrijd de psychologie uit de greep van de hersenmythe - Derksen, Jan (Johannes Jacobus Lambertus), 1953- (Amsterdam : Bakker, 2012)
Derksen vindt dat de psychologie zich tegenwoordig teveel richt op de hersenbiologie i.p.v. op menselijke motieven, emoties en verlangens. Hij bekritiseert deze 'etikettenplakkerij', waarbij men volgens hem elk probleem afdoet als een hersenstoornis waarvoor men klakkeloos pillen uitschrijft.
Keywords: Neuropsychologie