Beslissen doe je zo : psychologie van de keuze - Plomp, Jolet, ....- (Houten : Het Spectrum, 2009)
We leven in een maatschappij waarin we de ene na de andere keuze moeten maken. Werk, kinderen of een combinatie? Een huis huren of kopen? Latten, samenwonen of trouwen? Je hebt nu meer dan ooit de kans om de loop van je leven te beïnvloeden. Goed beslissen is daardoor veel belangrijker dan het vijftig jaar geleden was. Bij het nemen van beslissingen speelt zich heel wat af in je gevoelens en gedachten. Het is een combinatie van rationele, bewuste overwegingen en veelal onbewuste, subjectieve processen. Beslissen doe je zo laat zien hoe je tot weloverwogen besluiten kunt komen. Jolet Plomp geeft concrete tips om hoofdbrekens en keuzestress te vermijden en om simpel en effectief te beslissen.
Keywords: Zelfontplooiing