Ego's en andere ongemakken : psychologie van alledaagse menselijke eigenaardigheden - Vonk, Roos, ....- (Schiedam : Scriptum, 2009)
Als hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen observeert de auteur al enige jaren het menselijk gedrag en de gedachten die hieraan ten grondslag liggen. Op een verfrissende, luchthartige, maar voor sommigen ook ongetwijfeld ontnuchterende manier laat ze eenieders functioneren de revue passeren onder het motto: mensen apen mensen na! Bundeling van columns, in de voorbije jaren verschenen in Psychologie Magazine en Intermediair. In iedere column staan een of twee blauw gemarkeerde trefwoorden die linken naar een andere column. Het geheel is goed leesbaar voor een doelgroep die aan zelfreflectie durft doen. Een frequente glimlach of gegrinnik is vermoedelijk het antwoord; een teken van herkenning! Met een aantal illustraties (montages van foto's en tekeningen) in kleur. © NBD Biblion
Keywords: Emoties