Atlas van de menselijke levensloop - Heylen, Marleen, ....- (Leuven : Acco, 2009)
Doorheen de geschiedenis is er altijd al veel aandacht geweest voor de menselijke levensloop. De Atlas van de menselijke levensloop beschrijft de volledige menselijke levensloop van voor de geboorte tot na de dood. De auteurs hanteren in het boek diverse levensloopmodellen die door wetenschappelijk onderzoek de voorbije eeuw zijn bijeengebracht: het rijpingsmodel, het milieumodel, het deficietmodel, het interactionistische model, het culturele model en het veerkrachtmodel. Volgens de auteurs neemt elk model een bepaald standpunt in tegenover de menselijke levensloop en ontwerpt aldus een eigen visie en constructie van de individuele levensloop.
Overzicht van de verschillende levensfasen van de mens, vanaf de geboorte tot aan de dood, en de lichamelijke, psychische, morele, sociale en persoonlijkheidsontwikkeling tijdens die fasen. - Marleen Heylen, Veronique De Roeck, Inneke Kerkhof en anderen
Keywords: Ontwikkelingspsychologie