Jongens & meisjes : zoek de verschillen?! - Gravesteijn, Carolien, ....-; Diekstra, René, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2013)
Verschillen tussen jongens en meisjes en de implicaties daarvan voor de opvoeding is het centrale thema van deze reader. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten over deze verschillen in ontwikkeling wordt de verbinding met de opvoeding gelegd. Onderwerpen als het lerende kind, de organisatie en planning van het huiswerk, het belang van mannen in de kinderopvang en de betekenis van het spel met vaders voor de emotionele en lichamelijke ontwikkeling van jongens en meisjes worden behandeld. Ook wordt ingegaan of er sprake is van een ideale leerkracht, of meisjes beter presteren in het onderwijs, verschillen in depressie bij adolescenten, zelfbeschadiging, overgewicht en talentontwikkeling. Door kennis te hebben van deze verschillen kunnen opvoeders beter inspelen op de behoeften van jongens en meisjes. Door de vele aansprekende voorbeelden en ervaringen is het een praktisch boek dat voor opvoeders, thuis en op school, en studerenden hiervoor, goed als handleiding kan worden gebruikt. © NBD Biblion
Artikelen over de verschillen tussen jongens en meisjes en de implicaties daarvan voor de opvoeding.
Keywords: Sekseverschillen ; jongens en meisjes