Babytaal - Woolfson, Richard, ....- (Baarn : Cantecleer, 2001)
Babytaal is een praktische en informerend naslagwerk bedoeld voor prille ouders. De auteur beschrijft hoe zich zowel de gesproken taal als de lichaamstaal ontwikkelt bij kinderen en hoe je als ouders deze taal kan/moet interpreteren. De ontwikkeling van gebaren en spraak wordt in dit boek besproken voor kinderen vanaf de geboorte tot hun derde levensjaar. De auteur doet dit telkens voor een periode van drie maanden. In iedere periode wordt de taalontwikkeling en de ontwikkeling van de lichaamstaal van kinderen besproken. Ook geeft ieder hoofdstuk een overzicht van algemene ontwikkelingskenmerken en zijn er vele praktische tips en antwoorden op veelgestelde vragen. Het geheel wordt opgesmukt met vertederende foto's. Een goed register zorgt er voor dat je heel snel de gewenste bladzijde met informatie kan opzoeken. Toch had ik in een boek, waarin de auteur wordt genoemd als een deskundige, een degelijke bibliografie verwacht en eventuele verwijzingen naar (wetenschappelijke) onderzoeken omtrent de ontwikkeling van kinderen. Het boek leest vlot, is overzichtelijk, aantrekkelijk en is duidelijk geschreven voor een brede groep van ouders. [Karl Baert]
Adviezen aan ouders met betrekking tot de communicatie met kinderen tot en met drie jaar.
Keywords: Taalverwerving ; baby's.