Het liefdevolle brein : waarom empathie zo belangrijk is - Szalavitz, Maia, ....-; Perry, Bruce D., ....- (Schiedam : Scriptum, 2010)
In dit boek wordt door informatieoverdracht en met behulp van vele voorbeelden een beeld gegeven van wat liefde met een mens doet. Elk mens heeft bij aanvang het talent van liefde. Een talent is een mogelijkheid. De voorwaarden voor de ontwikkeling van die mogelijkheid, talent, moeten eerst geschapen worden. Door de geschiedenis heen is het aantal verzorgenden om een kind heen verminderd. Welke invloed dit heeft op de ontwikkeling van de liefde, wordt in dit boek nader bekeken. Met praktische informatie: een appendix, eindnoten, een dankwoord en een overzicht van programma's. Bruce D. Perry is kinderpsychiater en grondlegger van de Child Trauma Academy in Houston, Texas. Maia Szalavitz is wetenschapsjournaliste. Zij geven voorin het boek uitleg over de wijze waarop het boek is opgebouwd. © NBD Biblion
Praktische gids voor ouders en leerkrachten om door empathie hun kinderen volkomen tot ontplooiing te brengen.
Keywords: Kinderpsychologie