Laat me los! : stimuleer de persoonlijke groei van je kind 0-18 jaar - Rufo, Marcel, ....- (Amsterdam : Archipel, 2007)
De hechting tussen moeder en kind is voor een belangrijk deel bepalend voor de ontwikkeling van een kind in het verdere leven. Gemotiveerd door zijn eigen ervaringen heeft de auteur van dit boek inzichtelijk gemaakt welke gevolgen onvoldoende hechting kan hebben. Daarbij gebruikt hij praktijkgevallen die hij in de afgelopen jaren ter behandeling heeft gehad als kinderarts en kinderpsychiater. Er worden uiteenlopende gevallen geschetst waarbij problemen in het hechten op jonge of latere leeftijd de oorzaak zijn voor problemen in sociale interactie. De beschrijvingen zijn beeldend en helder. Adviezen over hoe om te gaan met problemen met deze oorzaak komen weinig aan bod. Ook behandelwijzen en mogelijke interventies blijven achter. Een brede kijk op de gevolgen van problemen in de hechting voor mensen met belangstelling voor ontwikkeling van de psyche. © NBD Biblion
Beschrijving van de hechting tussen moeder en kind die bepalend is voor de ontwikkeling van het kind in het verdere leven, en van de problemen die onvoldoende hechting op later leeftijd kan veroorzaken.
Keywords: Ontwikkelingspsychologie ; kinderen