De baby in de spiegel : over het ontstaan van bewustzijn - Fernyhough, Charles, ....- (Amsterdam : Contact, 2009)
In De baby in de spiegel beschrijft Charles Fernyhough de ontwikkeling van zijn eigen dochter Athena gedurende haar eerste drie levensjaren. Hij doet dat op een erg originele wijze. Als ontwikkelingspsycholoog en wetenschapper zorgt hij ervoor dat zijn roman de nodige wetenschappelijke correctheid bezit, maar tegelijk slaagt hij erin het boek heel leesbaar te houden.
Autobiografisch relaas door de ontwikkelingspsycholoog over de lichamelijke en psychische ontwikkeling gedurende de eerste drie levensjaren van zijn dochtertje.
Keywords: Ontwikkelingspsychologie ; baby's.